DomovSlikeFilmiLokacijeMedijiClankiTrikiClaniShoutboxForum
 
 
Novičke

˙·●• Novosti strani •●·˙

Dodani posnetki treningov ter lokacije
Dodana galerija slik iz treninga v telovadnici
Forum na novem naslovu
forum.pkslo.com


˙·●•~•●·˙

 
Povezave

Definicija parkoura
+ www.wikpedia.org

Slovenski klani in strani
+ Parkour Slovenija
+ Internet PK Database

Tuje strani
+ www.parkour.net
+ www.le-parkour.com
+ www.urbanfreeflow.com
+ www.parkour.com
+ www.worldwidejam.tv
+ www.screwgravity.com
+ www.parkour.de
+ www.trickstutorials.com

 
Pasica SFC za izmenjavo
SFC Banner

Parkour pasice
www.pkslo.com
www.pkdb.co.nr
Prijatelji
www.modifikacije.net
www.shrani.si
Get Firefox
 
 
 
 

David Belle

Ustanovitelj Parkoura

 

David Belle se je rodil 29. aprila leta 1973 v Fecampu v Normandiji. Tam je David preživel svojih prvih 14 let življenja. (V mestu Sables d'Olonne)

Vzgojil ga je ded Gilbert Kitten, ki je bil gasilec. Davida je navdušilo herojstvo in zato je od malih nog želel delati karkoli, kar je bilo povezano z akcijo.

Njegov oče Raymond Belle je bil vzgojen kot majhen vojak v Vietnamu. Tudi oče je bil izjemen atlet. Pogostokrat so ga opisovali kot »silo narave«. Raymond je bil visoko izurjen reševalec in je imel velik vpliv na Davidovo življenje.

Logično je bilo, da je David, obkrožen z družino športnih herojev, treniral športe, ki so vključevali akcijo – borilne veščine, atletiko, gimnastiko in plezanje. Na poti samoodkrivanja je pri 15. letih pustil šolo in se posvetil svoji strasti za šport. Vendar ne katerikoli šport; zanj je moral biti šport uporaben. To je bilo najbolj pomembno. »Moč in agilnost morata biti uporabni v življenju«, je govoril njegov oče.

Delno, da bi bil kot oče, delno pa zato, da bi zadovoljil svojo neizmerno potrebo in željo po avanturi, si je David posledično zamislil scenarij, kjer je moral uporabiti svoje zmožnosti, da bi ubežal nevarnim situacijam. Scenarije, pri katerih je pokazal pogum, moč. Kako priti nekam, da bi nekoga rešil? Kako se gibati, ne da bil bil »ujet«? Z izvajanjem tega sta njegova moč in agilnost postali uporabni.

Tek, skakanje, vaultanje, plezanje, visenje s stvari, premagovanje samega sebe, grajenje samozavesti, biti sposoben premagovati ovire. Za Davida so te stvari postale obsedenost. Obsedenost, ki ga je osvojila vseh strahov in da je šel lahko kamor koli si je želel.

Še vedno 15 letni David se je preselil v predmestje Pariza – Lisses blizu Evrya. Tam je spoznal ljudi ,ki so mu sledili. (Yamakasi, katere je vodil 8 let)

Vedno iščoč več akcije in s tem več nevarnosti je David opravil izpit prve pomoči, in sicer med opravljanjem državljanske dolžnosti. Potem se je pridružil gasilcem, tam si je poškodoval zapestje in se po ozdravitvi ni vrnil.

Po ozdravitvi se je pridružil vojaškemu korpusu Francije in prejel certifikat o zmagi v plezanju po vrvi ter bil prvi v premagovanju ovir.

Kljub vsemu se je David čutil utesnjenega. Njegova ljubezen do avanture in svobode gibanja sta bili premočni. Premagovanje ovir (Parkour) in šport sta bili edini stvari, ki jih je res rad počel. Ne glede na službe, ki jih je imel – varnostnik, prodajalec pohištva, skladiščni delavec – ga le-te niso zadovoljile. Odšel je v Indijo in dobil črn pas v kitajskem Kung fuju.

David je vedno iskal svojo pot v življenju. Na koncu je bila njegova pot umetnost združitve mnogih stvari: gimnastike, premagovanja strahu, koncentracije, sposobnosti gibanja brez fizičnih omejitev, občutka svobode in biti živ. To so nekatere od sestavin Parkoura.

Parkour nima uradne federacije, uradnih klubov, pravil in tekmovanj. Ni komercializacije ali denarja. Gre samo za željo po treningu Parkoura in svobodi. Je brez pravil, vendar z duhom iskrenosti, humanosti ter samoizboljšanja.

David je naredil video posnetke in pokazal česa je sposoben. Lepo urejeno tako z montažne strani kot glasbe.

Ekipa, ki je prva posnela reportažo o Davidu je Stade 2 maja 1997. Osupnjeni z posnetkom so hoteli narediti film – ostalo je zgodovina pravijo.

Cilj je bil jasen: skozi Parkour najti samo-motivacijo, voljo itd. David je sodeloval v različnih skupinah kot je La Releve.

Kmalu se je pojavil v videih, filmih itd. Njegova velika priložnost je prišla, ko je posnel film Banlieue 13.

Danes se Parkour nadaljuje. David je začel svojo svetovno turnejo z organizacijo, ki jo je ustvaril – PAWA ter ekipa traceurjev.

 

To je le začetek.

Vir: www.parkour.net, prevedel: Xen

 

 

 
 

Copyright 2005+ Street Flow Crew. Vse pravice pridržane. Spletni mojster: Silver


 
    SLOhosting.com priporoča :